marți, 29 iunie 2010

BA DUAN JIN 3

Qigong
De asemenea, si miscarile care formeaza astazi cuoscuta rutina a qigong-ului celor 5 animale se regasesc ilustrate printre cele 44 de figuri.Oricum, la ora actuala exista sute, daca nu chiar mai multe seturi de exercitii qigong apartinand unor scoli diferite, dar care au aceleasi priincipii interne.
Practicarea baduanjin-ului poate aduce numeroase beneficii in ceea ce priveste sanatatea, dar si dezvoltarea personala.Este recomandat atat persoanelor bolnave care doresc sa-si recapete sanatatea, cat si practicantilor de arte martiale care doresc sa aprofundeza aspecte importante ale legaturii dintre forta interna si cea externa.Deoarece este un exercitiu de qigong(qi=energie), baduanjin-ul poate dezvolta capacitatea de a simti qi-ul, si , in timp, de a-l manipula, in scopuri martiale sau medicale.Si nu uitati: " lucrul esential pe care pune accent qigong-ul este morala-DE"
(Maestrul Lin Kai Ting)
Este de preferat sa practicati intr-un mediu natural(padure, parc...), deoarece numai asa se poate folosi la maxim potentialul energei universale.Orele ideale pentru practica sunt intre 5-7 dimineata, atunci cand energia yin a noptii se transforma in energia yang a zilei, sau intre 23-1.Aceste perioade ofera o sezitivitate maxima, dandu-va posibilitatea intrarii mai rapide in starea de qigong. O alta perioada deosebit de importanta pentru practica este reprezentata de noptile cu luna plina, dintre care cea mai puternica energetic este cea de-a doua.
Dar pana la urma , orice moment din zi sau din noapte este important daca este fructificat prin cultivarea celor trei comori, practicang qigong.Mi-au ramas intiparite in minte cuvintele spuse candva de un maestru qigong: "o singura zi de practica pierduta este echivalenta cu un an pierdut". Asa ca practicati.

Un comentariu:

  1. Hellooo from sunny Greece and ΣτάΛες στο ΓαΛάΖιο team!
    Αναταση ψυχης και σωματος ολα αυτα τα ειδη...παρακολουθω χρονια Yioga και βλεπω καταπληκτικα αποτελεσματα στον ψυχικο μου κοσμο!!

    RăspundețiȘtergere