luni, 31 mai 2010

Scopul vietii nu este trairea vietii

Qigong

Deci, ce este qigong-ul, si ce de ce este importanta practicarea acestei stravechi arte de autoperfectionare?
Termenul de qigong este relativ recent, fiind adoptat pentru a unifica la nivel conceptual practicile interne milenare ale chinezilor , cu radacini adanci in taoism.Pe scurt , traducerea aproximativa ar fi de maiestria qi-ului.Printre denumirile mai vechi se numara si cea de nei gong, adica lucru intern. Aparitia denumirii de qigong coincide cu dezvoltarea fara precedent a acestei practici, precum si cu aparitia marilor maestri , si , de ce nu, cu revolutia culturala din China comunista. Daca pana atunci practicile interne ereu ezoterice si deci rezervate unui numar mic de discipoli, dupa aparitia marilor maestri disciplina qigong s-a transformat intr-un fenomen de masa.Au aparut cursurile de initiere , numite si cursuri de purtare in practica, in care maestrul de qigong emitea energie catre cursanti pentru a le sporii qi-ul intern si pentru a le facilita evolutia spirituala. Efecte care altadata apareau dupa ani buni de practica traditionala, prin emisia constanta de" semnale"din partea maestrului isi faceau cunoscuta prezenta mult mai devreme. Astfel de cursuri au fost tinute si cu membrii importanti din Partidul Comunist, care au putut intr-un timp foarte scurt sa simta si chiar sa emita energie.Un oarecare suport din partea autoritatilor chineze, reticente de altfel la orice fel de activitate spirituala care contrazicea doctrina materialista, a dus la dezvoltarea fara precedent a acestei discipline. Au fost infiintate institute de cercetare, iar numarul discipolilor diferitelor scoli a crescut constant.Se poate afirma ca qigong-ul a devent cunoscut pe plan mondial si deci accesibil europenilor si americanilor datorita acestei dezvoltari fara precedent.Daca nu s-ar fi petrecut aceasta miscare sau revolutie culturala asa cum este ea numita de anumiti sociologi, probabil ca qigong-ul ar fi ramas o practica ezoterica, accesibila doar unor privilegiati.
Poate ca toate evenimentele care s-au petrecut fac parte dintr-un plan pentru ca acesta disciplina minunata ce apartine patrimoniului universal sa se raspandeasca in toata lumea , si sa contribuie la sublimarea fiintelor umane.
Toate religiile cunoscute de istorie pornesc de la premiza ca viata pamanteasca este doar o etapa a unei existente mult mai vaste, si cu semnificatii profunde. Daca este asa, inseamna ca universul pe care il cunoastem folosind mijloacele uneori nepotrivite alte stiintei, este mult mai vast, si accesul la acest nivel poate fi facut prin autodepasire si autoconstienta. Inseamna ca omul este parte dintr-o lume conectata la nivel subtil, in care separarea este doar o iluzie. Corespndente pe care noi le numim mistice guverneaza eventimentele din univers.Qigong-ul este o practica de trezire interioara catre Univers, catre o lume mistica despre care nu stiam nimic si care era ascunsa simturilor noastre limitate.

Un comentariu:

  1. Iti multumesc pentru ca existi.Sa nu renunti,chiar daca nu sunt comentarii prea multe,exista persoane care citesc.Sora mea gasit blogul tau si mi l-a recomandat si mie.

    RăspundețiȘtergere